Fenechiu scoate la iveală un amănunt ce ar putea dinamita Dosarul Revoluției

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a scos la iveală un amănunt ce ar putea dinamita Dosarul Revoluției.

Este vorba despre posibilitatea ca eventualele condamnări definitive la închisoare cu executare să fie mult scurtate, ca urmare a vârstelor înaintate ale inculpaților.

În altă ordine de idei: la începutul declarației, vicepreședintele Comisiei juridice din Senat a vorbit laudativ despre mutarea de vineri a președintelui Klaus Iohannis, de a da aviz pozitiv cererii PICCJ de urmărire penală pe numele tripletei Ion Iliescu-Petre Roman-Gelu Voican Voiculescu.

„Noi trebuie să pornim de la realitatea că există o imensă dorință în sânul societății românești de a se rezolva o dată pentru totdeauna problema Revoluției. Se vorbește din ’90 încoace: a fost, n-a fost, există vinovați sau nu există vinovați, autoritățile vor să mușamalizeze, oamenii persoanelor implicate blochează dosarul… Din punctul ăsta de vedere, iată că, după 28 de ani, dosarul a intrat în linie dreaptă, Parchetul făcându-și treaba: instrumentându-l și pregătind trimiterea în judecată.

E o formă procedurală prin care foștii miniștri, ca să poată fi urmăriți, e nevoie de avizul președintelui României. Asta este o garanție a faptului că nu se produc abuzuri împotriva persoanelor care s-au aflat la guvernare. Și, până la urma urmei, este o regulă care există în orice stat de drept – există niște reguli care să creeze garanții de judecată corectă, de eliminare a abuzurilor și de respectare a unor prevederi în acest sens.

Continuare articol: psnews.ro

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.