USL le promite membrilor PP-DD funcţii publice şi decontarea unor contracte pentru a li se alătura

Vicepreşedintele PP-DD Daniel Fenechiu a declarat joi, pentru Agenţia de presă r/News, că încă de la finalul anului trecut se exercită presiuni asupra membrilor PP-DD pentru a trece la USL, el precizând astfel că în “pachetul” oferit de cei din Uniune se regăsesc “funcţii publice importane” şi decontarea unor contracte.  “Lucrul ăsta se întâmplă din 20 decembrie de când practic a fost convocat Parlamentul. Evident, în special partidele din arcul guvernamental îşi doresc foarte mult să racoleze parlamentari de-ai noştri, e un demers susţinut, dar este un demers care repet, nu este relativ nou”, a fost răspunsul lui la întrebarea dacă este adevărat că se exercită presiuni asupra membrilor PP-DD pentru a trece la USL.

În ceea ce priveşte aleşii PP-DD din administraţia locală, vicepreşedintele partidului a spus că USL “îi curtează” pentru a vota proiectele celor din Uniune. “Acolo lucrurile stau diferit, deci acolo se merge pe o altă strategie pentru că un consilier local nu poate să îşi schimbe partidul datorită faptului că în situaţia în care îşi schimbă partidul pierde  mandatul (…). Acolo, în ceea ce priveşte consilierii locali situaţia se prezintă altfel şi anume: consilierii noştri sunt curtaţi, ofertaţi ca să voteze alături de USL în principal, iar în momentul în care, să zicem, s-ar întâmpla lucrul ăsta, preşedinţii de consilii judeţene sau locale nu pun pe ordinea de zi încetarea mandatului şi înlocuirea consilierului care a fost exclus din partid ( din PP-DD n.r.). Au fost situaţii de genul ăsta multe (…)”, a explicat Fenechiu.

Întrebat dacă USL le oferă bani celor din PP-DD pentru a li se alătura, Daniel Fenechiu a spus că din informaţiile pe care le deţine, acestora li se promit “funcţii publice importante” şi decontarea unor contracte.

“Dacă e să mă iau după lucrurile care circulă se pare că aşa ar sta lucrurile. Am auzit acest lucru de la deputaţi PNL care au spus că în speţă PC oferă sume de bani. Am auzit lucrul ăsta recent de la domnul Neamţu ( Mihail Neamţu n.r.)  care a spus că preţul unui parlamentar PP-DD a scăzut la 30.000. Ştiu însă, şi tot aşa, din informaţii primite că în pachetul care li se promite se găsesc funcţii publice importante pentru familie, pentru prietenii apropiaţi, pentru oamenii din zona celui ofertat, contracte, decontarea anumitor contracte care nu au fost decontate de luni sau de ani de zile. Deci înţeleg că este un pachet destul de ofertant pentru cei care au intrat în politică ca să facă bani. Repet, probe directe nu am şi este foarte greu (…)”, a afirmat el.

Contactat de Agenția de presă r/News, Mihai Neamţu a spus că un membru al PP-DD i-a confirmat faptul că USL i-a oferit suma de 30.000 de euro pentru a face parte din Uniune. “Cred că ceea ce se va întâmpla, din multe informaţii pe care le culegem de pe piaţă rezultă că ceea ce se va întâmpla în toamna acestui an sau în primăvara anului viitor seamănă foarte mult cu ce s-a întâmplat în primăvara anului trecut la căderea Guvernului Ungureanu. Vom avea de-a face cu o trecere a unor parlamentari PP-DD la PSD. Există informaţii pe piaţă că suma cerută este de 30.000 de euro pe cap de parlamentar. Sursele mele sunt la fel de sigure ca sursele altora, dar este repet, o informaţie confidenţială care mi-a fost dată de către o persoană care a fost abordată în acest sens”, a precizat Neamţu.

 

Preluare: rnews.ro

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.