A TRECUT SI ILUZIA CCR…

Astazi, pe rolul CCR s-au aflat vreo 40 de dosare, avand ca obiect exceptiile de neconstitutionalitate ale textelor legale care impun listele de semnaturi de sustinere a candidaturilor si respectiv alegerea primarilor intr-un singur tur. Jumatate ale PND si candidatilor PND, restul ale Noii Republici, M10, PRM, PSR, UCDR, Sebastian Bodu, Mihai Tociu, Liviu Avram
Pledoarii frumoase, argumente de tot soiul, multa si -zic eu fireasca, frustrare si….CCR a ramas in pronuntare pe fiecare lot de dosare conexate dupa obiectul exceptiei..
Nu am mari sperante…Desi au fost argumentate coerent si corect mai multe aspecte de necostitutionalitate evidenta..Dar cum, Dl Zegrean ne-a spus, dupa respingerea primei exceptii invocate de Liviu Avram, ca CCR nu-si schimba opinia de la o zi la alta, orice speranta pare evident iluzorie..

Raman cateva intrebari:
1) Daca cele 25.000 de semnaturi impuse pentru infiintarea unui partid au fost considerate excesive de CCR- cand a admis exceptia in febr 2015, atunci cele 180.000 necesare pentru a candida in fiecare din cele 42 de judete ori cele 17,100 necesare pentru a candida in Bucuresti, cum or fi? Facile?
2) Daca sustinerea nu este fictiva sau contrafacuta si reprezinta increderea cetateanului cu drept de vot in candidat, atunci nu vorbim de un indiciu al intentiei de vot a celui care semneaza pentru sustinerea unui candidat? O prefatare a votului..Secretul votului…emoticon smile…Faptul ca primarii si partidele cu masini de vot au acces la sustinatorii celuilalt…Represaliii…
3) Faptul ca oricine- sub pretextul ca strange semnaturi pt un candidat sau partid, are acces la datele din CI n-o fi o incalcare a vietii private? Daca cetateanul isi dicteaza datele si semneaza fara sa se legitimeze nu poate antrena raspunderea celui care fara sa poata verifica le ia de bune si semneaza pentru corectitudinea lor? Cred ca fiecare din noi poate fi Ion Ionescu pe lista PSD, Petre Petrescu pe lista PNL sau Costi Costescu pe lista unui independent, nu..?
4) Daca, potrivit legii, campania se face doar in campania electorala, cum ar putea un om integru si competent, tanar si, evident, nou in politica sa obtina sustinerea candidaturii sale de la 17.100 de alegatori? Nu e discriminare intre coruptii si transpartinicii notorii si noii intrati in politica?

 5) Putem vorbi de egalitate si nediscriminare intre un partid parlamentar cu subventie de un miliard si un partid nou format din trei membrii? Sau intre un primar in functie si un candidat independent…
6) Faptul ca un alegator nu poate vota pe cine vrea ci doar pe cine strange semnaturi nu este o incalcare a dreptului de a alege?
Banuiesc solutia dar…s-o asteptam scrisa…
PS. Ii multumsc lui Rapcea Mihai pentru exceptionala pledoarie! Dar, e greu de batut sistemul transpartinic…Ticalosit, dar monolit in jurul intereselor USL..Am……o batalie…Poate ultima!

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.