Spre ce familie europeană tinde PP-DD?

Potrivit sursazilei.ro, în februarie, Eduard Dumitrașcu vicepreședinte al PP-DD, a făcut o propunere colegilor de partid pentru aderarea PP-DD la grupul politic Europa Libertății și Democrației din Parlamentul European.

Contactat de echipa pesurse.ro, deputatul PP-DD Daniel Fenechiu a confirmat faptul că a existat o propunere din partea lui Eduard Dumitrașcu, dar că la acest moment nu a fost luată nicio decizie referitoare la aderarea PP-DD-ului la vreun grup politic din PE. Potrivit liderului PP-DD, cel mai probabil, această decizie de aderare la un anumit grup va fi luată după alegerile europarlamentare.

„A fost o discuție în interiorul partidului și a fost o opțiune individuală a domnului Dumitrașcu, care a propus Comitetului Executiv să analizeze această oportunitate și propunere a domniei sale.

Noi suntem în momentul de față într-un proces de cristalizare doctrinară și cred că e o temă mult prea importantă ca să ne grăbim să aderăm undeva. Propunerea domnului Dumitrașcu este analizată cu seriozitate.( …) Fiind vorba de un partid nou există și alte propuneri care pornesc de la PPE, continuă cu ALDE . Deci,din punctul ăsta de vedere, încă nu s-a luat o decizie pentru că, în primul rând, va trebui să stabilim exact unde să ne situăm doctrinar”, a spus Daniel Fenechiu.

Referitor la programul PP-DD, Daniel Fenechiu a declarat că în opinia sa, programul PP-DD este mai apropiat de doctrinele de dreapta populară.

„Dacă mă întrebați pe mine, eu cred că programul PP- DD- ului este mai apropiat de doctrinele de dreaptă populară. Pentru că dreapta populară este un sistem politic care se adresează, în general, oamenilor săraci, care nu pot să surmonteze această situație în care se află decât cu politici de dreapta. (…) Este un curent foarte prezent în special în țările nordice, unde cu măsuri de dreapta s-a reușit ridicarea nivelului de trai și ulterior s-a venit și cu niște măsuri din zona de stânga privind redistribuția și privind grija față de categoriile defavorizate, dar esența măsurilor de creștere economică sunt de dreapta”, a afirmat Daniel Fenechiu în exclusivitate pentru pesurse.ro.

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.