SCHIMBAREA PARADIGMEI – DE CE SUNT TOATE PARTIDELE DATOARE VANDUTE?

Daca cercetezi putin situatia financiara a partidelor „traditionale”, o sa constati ca mai toate – atat cele parlamentare, cat si cele neparlamentare, sunt datoare vandute.. Ca au milioane datorie din campanile electorale – la tipografii, la agentiile de publicitate sau la televiziuni, ca au datorii istorice la plata chiriei sedilor sau la intretinerea acestora, ca au imprumuturi semnificative cu scadentele de mult depasite.. De ce? Pentru ca fiecare dintre acestea s-au „intins”, mult mai mult decat le permitea „plapuma”, cu speranta ca dupa alegeri vor curge banii publici si favorurile si isi vor stinge datoriile.. Chiar daca banii publici si donatiile au curs – vedem asta zilnic la stiri, banii nu s-au dus insa catre plata datoriilor partidelor, ci in buzunarele unor lideri.. Datoriile au ramas si au crescut, s-a ajuns la blocarea conturilor si executari silite, iar astazi a accede pe lista unui partid inseamna in primul rand sa contribui la stingerea datoriilor partidului.. Si, nu cu bani putini.. Membri activului fiecaruia dintre partidele de care vorbesc, stiu foarte bine ca am dreptate..
Am spus raspicat, de la inceput, ca in Partidul National Democrat lucrurile se vor face altfel.. Nu imprumutam bani, nu comandam nimic pe datorie.. Ne intindem doar cat ne tine plapuma.. Nu vom exagera cu numarul sediilor sau cu cuantumul chiriei acestora.. Un sediu central si cate un sediu in fiecare municipiu resedinta de judet, sunt indiscutabil necesare. Acestea vor fi finantate din veniturile organizatilor judetene – cotizatii, donatii, vanzarea materialelor de partid.. Fiecare organizatie isi va face randuiala financiara dupa posibilitatile reale.. Unii membrii- in special functiile de conducere si cei cu posibilitati, vor contribui cu bani, ceilalti – probabil majoritatea vor contribui cu munca specifica activitatii de partid.. Nu suntem un partid bogat, ne dramuim resursele si ne respectam membrii, indiferent de posibilitatile lor financiare..
Campaniile electorale le vom face- asa cum spune legea, pe banii nostri.Transparent si legal. Nu vom oferi bani sau pomeni, vom oferi politici pentru fiecare comunitate locala, pentru fiecare comunitate judeteana si evident, pentru Romania. Faptul ca Statul roman restituie partidelor/candidatilor care obtin un numar de voturi cheltuielile legal efectuate in campania electorala este pentru noi un avantaj si totodata, o invitatie la munca. Esti respectat in comunitate, ai un program bun pentru comunitatea ta si esti credibil, obtii voturi- devii primar sau consilier, iar statul iti restituie banii legal cheltuiti in campanie.. Recompensa pentru valoarea ta, munca ta cinstita, increderea romanilor in tine! Asadar candidati respectati in comunitate, cinstiti si priceputi si o campanie serioasa, transparenta si corecta!
Partidul National Democrat va fi demostratia faptului ca se poate face politica cinstita si pentru romani, cu bani putini, dar cu seriozitate, respect, corectitudine si principii!

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.