PP-DD se retrage din Comisiei de modificare a Constitutiei.

Daniel Fenechiu: Procesul de revizuire se lucreaza in USL

 Deputatul Daniel Fenechiu, liderul grupului parlamentar al Partidului Poporului – Dan Diaconescu din Camera Deputatilor, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca PP-DD se va retrage de la lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei, subliniind ca proiectul de modificare a Legii fundamentale nu se mai lucreaza in acest for, ci in cadrul discutiilor private intre Victor Ponta si Crin Antonescu, transmite Agerpres.

„Ca urmare a modalitatii in care se desfasoara lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei PP-DD a luat decizia sa se retraga de la lucrarile acestei Comisii. Pe parcursul perioadei in care Comisia a lucrat noi ne-am exprimat nemultumirile. Am crezut ca lucrurile se pot remedia, insa, din pacate, am constatat ca situatia se inrautateste pe zi ce trece si ne gasim intr-o situatie in care procesul de revizuire a Constitutiei nu se mai lucreaza in cadrul Comisiei, ci se lucreaza in cadrul USL, mai exact se lucreaza in cadrul discutiilor private intre Victor Ponta si Crin Antonescu”, a afirmat Daniel Fenechiu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, lucrarile au fost „foarte fragmentate” si amendamentele de interes „nu au fost discutate, ci amanate”.

„Au existat o gramada de suspendari ale lucrarilor generate in mod explicit cu explicatia de rigoare ca nu exista un acord in interiorul USL in legatura cu modul in care trebuie adoptate anumite articole. (…) Este clasica problema cu definirea familiei in Constitutie, este clasica problema cu migratia politica, unde exista o gramada de declaratii politice, este clasica problema cu mandatul presedintelui care s-a votat intr-un fel si s-a revenit, este clasica problema cu numarul de parlamentari si structura Parlamentului Romaniei. Nu dorim sa participam de complezenta la lucrarile unei Comisii in care singura noastra menire este aceea sa constatam prin parlamentari ce vrea sa faca USL”, a precizat liderul deputatilor PP-DD.

El a aratat ca PP-DD nu poate fi un partid de decor si este o decizie normala sa se opuna „manipularii opiniei publice”.

„Toata aceasta tevatura cu Forumul Constitutional s-a dovedit a nu fi nimic altceva decat o alta manipulare ordinara. Aproape niciuna dintre propunerile Forumului nu a fost luata in serios. Noi apreciem ca trebuie ca Romania sa beneficieze de o modificare in interesul populatiei si nu al clasei politice”, a spus Fenechiu.

Deputatul a mai mentionat ca pozitiile partidului au fost clare, au existat doua, trei voturi impotriva coalitiei majoritare, acelea fiind ale PP-DD.

„Gresit ca cei care se opun revizuirii Constitutiei in forma propusa de USL este PDL. Apelez la verificarea acestor informatii si va reamintesc ca PDL nu a fost reprezentat pana alaltaieri decat de un singur reprezentant in Comisia pentru elaborarea Constitutiei. Nu avea cum sa se opuna cu doua voturi impotriva sau cu trei voturi impotriva devreme ce singurul reprezentant a fost Valeria Schelean. Domnul Andronache si-a dat demisia din PDL si a trecut la PNL. Stiti probabil ca al treilea reprezentant al lor, domnul Tise, nu a participat pana luni la nicio sedinta. (…) Nu mai participam la aceasta mascarada”, a conchis Fenechiu.

Parlamentarii PP-DD vor face toate demersurile pentru a impune amendamentele lor in plenul Senatului si al Camerei Deputatilor.

‘In situatia in care in continuare unitatea de monolit a USL se va manifesta vom boicota inclusiv votul final pe Constitutie si vom indemna populatia sa voteze impotriva Constitutiei. Speram ca si PDL va avea curajul sa exprime o opozitie fata de aceasta situatie’, a mai aratat Fenechiu.

La randul sau, Dan Diaconescu a tinut sa sublinieze ca, in opinia lor, Constitutia rezultata pana in acest moment este o ‘imensa mizerie’.
„Daca se pastreaza in aceasta formula noi nu vom vota aceasta Constitutie nici in cadrul Parlamentului, nici in eventualul referendum. Ii vom ruga pe simpatizantii nostri din toata tara sa boicoteze din toate punctele de vedere aceasta Constitutie mascarada, aceasta Constitutie mizera”, a spus Diaconescu.

 

Preluare:hotnews.ro

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.