O NOUA ZI TRISTA: SORIN OVIDIU BALAN DEMISIONEAZA DIN CONDUCEREA PPDD SI SE DELIMITEAZĂ DE „AFACEREA DE FAMILIE”..

imageResize 

Zi trista pentru PPDD…Sorin Ovidiu Balan, omul care nu mai are nevoie de nicio prezentare, a decis sa demisioneze din toate funcțiile deținute in partid si sa se delimiteze de actuala conducere a PPDD. Printr-o scrisoare emotionanta, pe care v-o prezint, in premiera in continuare, parintele celebrului slogan „Banii înapoi, hotii la pușcărie”- slogan care tradus in voturi, a adus PPDD-ului 10% la alegerile locale si 15% la alegerile parlamentare,  explica motivele demisiei sale…

 

Domnule Liviu Neagu,

Subsemnatul Sorin Ovidiu Bălan, membru al Partidului Poporului – Dan Diaconescu de la înfiinţare, vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, membru al Biroului Politic şi al CEX, vă rog să luaţi act de demisia mea din toate funcţiile pe care le-am deţinut în partid până acum.
Aţi remarcat, cu siguranţă, că nu m-am adresat cu sintagma „Domnule secretar general”, pentru că din punctul meu de vedere, nu mai sunteţi secretarul general al acestui partid. Aţi fost demis, dumneavoastră şi echipa din care faceți parte, de către electorat, în urma votului popular din alegerile pentru Parlamentul European.

Faptul că dumneavoastră aţi refuzat cu obstinaţie să admiteţi organizarea unei dezbateri de analiză a rezultatelor dezastruoase, măcar la nivelul conducerii partidului, dacă nu organizarea unui congres extraordinar, aşa cum au făcut toate partidele după alegeri, şi astfel nimeni nu a avut oficial cum să conteste calitatea dvs. de secretar general, nu înseamnă că mai sunteţi dorit în fruntea acestui partid, de către membrii săi.

Demisionez pentru a mă delimita clar şi fără echivoc, de actuala conducere a partidului, de doamna Simona Man, de dumneavoastră, domnule Liviu Neagu, de doamna Diana Voiculescu şi nu în ultimul rând de domnul Dan Diaconescu, cel care m-a dezamăgit cel mai mult.

Mă delimitez de dumneavoastră, cei care aţi transformat partidul într-o afacere de familie, din care aţi încercat să trageţi cât mai multe foloase personale, sacrificând de cele mai multe ori interesele partidului.

Demisionez pentru ca nu vreau să fiu părtaş cu dumneavoastră la abandonarea idelor pentru care am pornit la drum cu acest partid. Nu vreau să fiu părtaş la înşelarea speranţelor celor care au fost cu sufletul şi cu votul alături de noi. Eu am străbătut ţara în două campanii electorale, mi-am pus la bătaie întreaga mea credibilitate şi popularitate, pentru că nici pe dumneavoastră, nici pe doamna Simona Man nu vă cunoaşte nimeni, sunteţi anonimi şi fără carismă, am intrat în casele a sute de mii de oameni, i-am privit în ochi şi le-am spus că noi nu suntem asemenea celor care i-au minţit până acum. Că noi vrem să le fie mai bine. Că nu urmărim avantaje personale. Realitatea este, din păcate, exact pe dos. Iar eu vreau ca în continuare să merg în casele oamenilor, să îi pot privi în ochi fără să mă ruşinez, iar ei să nu aibă ce să-mi reproşeze. Cu atât mai puțin nu vreau să-mi reproșeze pentru acţiunile altora, cu care nu am nici un fel de legătură.

De aceea mă delimitez de dumneavoastră, cei care aţi minţit alegătorii. Pentru că nu dumneavoastră, care aţi rămas nişte anonimi, necunoscuţi de nimeni, vă bate lumea obrazul.

Ci mie, cel care am vorbit cu ei şi i-am convins să ne voteze.

Pentru ca să nu pară o laudă ceea ce am afirmat acum, vă aduc şi un exemplu concret. În campaniile la care am participat eu şi Florin Condurăţeanu, am scos 10, respectiv 15 la sută, devenind un veritabil fenomen pe scena politică. În campania de la Europarlamentare, unde amândoi am fost înlăturaţi fără nici un fel de explicaţie, s-au obţinut doar 3 amărâte de procente, ceea ce ne-a acoperit de ruşine.

Nu am demisionat până acum, aşteptând cu bună credinţă organizarea unui congres extraordinar, în care să ne spunem cu toţii punctele de vedere. Nu a fost aşa. Şi nu l-aţi organizat de frică, pentru că ştiaţi care este opinia faţă de dumneavoastră.

Picătura care a umplut paharul şi m-a determinat să recurg la acest gest, a fost organizarea ultimei mascarade numită CEX de zilele trecute, unde nu înţeleg de ce nu am fost chemat, deşi sunt membru, cum de altfel s-a întâmplat şi cu alţi membri marcanţi care vă contestă, şi unde lingăii şi acoliţii dumneavoastră, majoritatea fără nici o legătură cu partidul, nici măcar nu au ridicat problema analizei rezultatelor de la ultimele alegeri, sau a iminentei disoluţii a partidului.

Demisionez convins că nu am ce căuta alături de dumneavoastră. Demisionez convins însă că acest partid, plecat la drum pe un val uriaş de simpatie, mai are o şansă.

Condiţia este ca ariviştii din fruntea lui, adică gaşca dumneavoastră, să plecaţi.

Demisionez precizând că nu doresc, în eventualitatea în care lucrurile vor reveni la normal în partid, nici un fel de funcţie care să-mi aducă un folos material. Eu, spre deosebire de dumneavoastră, am o meserie pe care o practic.

Demisionez, rămânând un militant al ideilor care definesc PP-DD, pe care mă voi strădui ca măcar parţial să le transform în realitate, să le curăţ, alături de oamenii de bună credinţă, de noroiul în care le-aţi azvârlit.

20 septembrie 2014

Sorin Ovidiu Bălan

Autenticitatea acestui document este atestată de faptul că a fost trimis

de pe e-mail –ul meu

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

3 Comentarii

 1. DOMNULE FENECHIU, PRIN FAPTUL CA NU ATI PARASIT PARTIDUL, SI CA ATI PUBLICAT SCRISOAREA DOMNULUI BALAN, JOS PALARIA SUNTETI UN ADEVARAT DOMN IN POLITICA.
  ADEVARAT FENOMENUL TEBEA SPUNE MULTE. EU SUNT INCA PRES ORG COMUNA BAIA DE CRIS A PPDD , COMUNA DE CARE TINE SI TEBEA, AM TRIMIS SI ANUL TRECUT SI ANUL ACESTA INVITATII COND JUDETENE PENTRU IMPLICARE MAJORA IN EVENIMENT. SANUL TRECUT BASESCU A FOST HUIDUIT, ANUL ACESTA UDREA A FOST HUIDUITA. CRED CA SPUNE CEVA ACEST LUCRU. SUNT SI RESPUNSABILUL MUZEULUI AURULUI DE LA BRAD LA 5 KM DE TEBEA, AM INVITAT PE TOTI MEMBRII PPDD . A FOST EVITAT ERA O PARTE DIN ISTORIA ACTULA . SEFUL ORG JUDETENE ESTE AMIC CU LIVIU NEAGU STIU TOATE DEDESUPTURILE PRIN CARE A FOST PROMOVAT DE LA INSCRIEREA IN PARTID PANA AZI. PACAT CA NU NE-AM DESPARTIT DE LUCRURILE URATE SI URATE SI DE NATIE . AM AVUT O OCAZIE FANTASTICA DAR CU PARERE DE RAU CONSTAT CA A TRECUT PE LANGA NOI. TRAG CONCLUZA CA INTRADEVAR SCOLILE DE PARTID A PCR-ULUI ERAU UN CASTIG PENTRU UNII OAMENI LA FEL CUM SUNT CONSULTANTII (PLATITI CU BANI GREI) POLITICI AMERICANI ACUM.
  DOMNULE FENECHIU INCA ODATA VA SPUN JOS PALARIA!
  PANA MAINE MEMBRU PPDD IONUT FARCA

 2. Vroiam sa spun foarte multe, dar am ramas fara cuvinte…Am crezut atat de mult in Miscarea de suflet, numita apoi PPDD, incat acum, cand mereu aud de Simona Man – cauza tuturor relelor – nu mai inteleg nimic. Pai cum, cine este ea sa parjoleasca totul in jur, iar ceilalti sa n-o poata da de pamant?! Unde sunteti voi cei pe care noi v-am respectat si iubit: dvs, S.O.B., Condurateanu, unde este Horia Mocanu, doctorul din Caransebes (nu-mi vine numele de nervi), Mirela Ceanu, etc, etc.
  Si, de fapt, cine e D.D. , ca prea e duplicitar? Cum de nu reusiti sa-l faceti mai serios, mai demn? O fi el simpatic, insa cand il aud vorbind in dodii, imi vine sa-i dau ‘ghionturi pe sub masa”, desi mie imi este imposibil. Nu-l invatati nimic, nu asculta de nimeni sau ce? Nu stiu daca stiti, dar se spune pe la noi, prin provincie, ca s-au cerut bani si se cer inca de la membri si de la candidati si nu se stie unde ajung.
  In fine, sunt foarte, foarte dezamagita.
  In fine, sunt foarte, foarte dezamagita

 3. Multă stima dlui Balan. Cu aceasta demisie ma simt in sfârșit eliberat de povara celor aproape 12 luni ,de când am luat si eu alt drum. Din acest moment ma simt liber de acest partid . In campania pentru alegerile parlamentare ,in timp ce marsaluiam pe drumurile Țării Fagarasului ,Dl Balan a oprit mașina și ne-a salutat, ne-a pupat ,si totodata ne-a laudat .
  Dansul venea de undeva din sudul României si ne-a mărturisit ca toată tara este pentru PPDD ,dar totodata dacă câștigam sa fim foarte vigilenti. Avea dreptatate. Eu am fost foarte vigilent sigla primul derapaj din partea conducerii am ales sa plec. A trecut un an de la începutul dezastrului si sunt mâhnit ca la acea vreme nimeni nu m-a crezut.
  Momentul Tebea 2013 a declanșat pentru mine exact trăirea pe care Dl Balan o are acum. Dar cine eram eu in partid sa o zic sau cel mai mult sa ma creadă cineva. Multumesc încăodata dlui Balan si mai ales dlui Fenechiu.
  Al Dvs Marius Coste

Comentariile nu sunt permise.