O DOVADA DE NORMALITATE IN PND: POLEMICI, DEZBATERI, CRITICI…

Partidul National Democrat se apropie de primul sau Congres. Organizatile judetene PND isi tin adunarile judetene si isi aleg primele conduceri statutare si delegatii la Congres. Evident, ca peste tot- ca doar traim in Romania, se confrunta oameni care au mai facut politica cu cei care n-au mai facut politica, idealisti cu pragmatici, oameni bine intentionati cu oameni mai putin bine intentionati, altruisti cu egoisti, carieristi, individualisti, oameni de echipa.. Si as putea continua..
Uneori rezultatele votului membrilor PND- in ceea ce priveste oamenii pe care ii aleg, nu-mi plac nici mie..Dar, regula de baza a democratiei este aceea ca minoritatea se supune majoritatii.. Poporul nu greseste niciodata.. Iar eu, ca si toti ceilalti membrii PND trebuie sa respectam rezultatele votului.. Si sa lucram onest, in interesul Romaniei si al romanilor cu oamenii alesi in mod democratic..
Ma intreaba mai multi membrii, daca voi valida sau invalida alegerile din judetul X sau Y..Pentru ca presedintele ales al organizatiei judetene, nu ar fi suficient de competent sau de scolit, ca nu are un proiect, ca nu are o imagine buna sau ca nu ar putea gestiona destinele unei organizatii judetene a unui partid care vrea sa fie „altfel”.. Inteleg intrebarea, admit ca este intemeiata, recunosc ca ma preocupa problema si promit ca PND-ul va fi un partid curat, condus de oameni cinstiti, priceputi si eficienti..
Statutar insa, trebuie sa respect Statutul PND.. Asa cum si cei alesi vor trebui sa o faca.. Atat cei necontestati, cat si cei asupra carora planeaza unele dubii.. Asupra integritatii si competentei fiecarui membru PND care detine o functie in cadrul partidului ori care vrea sa candideze pentru o functie publica se vor pronunta cele doua structuri independente din cadrul Partidului National Democrat: Comisia Nationala de Etica si Integritate si Comisia Nationala de Evaluare Profesionala. Care vor fi alese la Congres si care isi vor incepe activitatea de a doua zi.. Si care vor avea mult de treaba, daca vrem ca PND sa promoveze doar cinstea si competenta…
Cu siguranta, printre cei alesi de organizatile judetene sunt si oameni care, fie nu trebuiau alesi, fie au fost supraevaluati.. Din fericire-dupa stiinta mea, putini.. Dar, mecanismele de evaluare si control din cadrul PND, democratia directa, autonomia organizatilor, competitia si responsabilitatea, dublate de angajamentul meu public ca PND-ul va fi un partid curat, sunt premisele si totodata garantiile ca orice gresala de evaluare va fi indreptata pana la cel de-al doilea Congres al PND, preconizat sa se desfasoare la sfarsitul lunii martie sau inceputul lui aprilie 2016. Care va fi precedat de adunari generale a fiecarei organizatii judetene si de evaluarea prealabila a fiecarei candidaturi de catre Comisia Nationala de Etica si Integritate si de catre Comisia Nationala de Evaluare Profesionala.. Pana atunci, fiecare membru al fiecarui Birou Politic Judetean – incepand cu Presedintele nou ales al Organizatiei judetene, va trebui sa demonstreze ca merita o functie in PND- creand organizatii puternice si curate si convingand cat mai multi oameni cinstiti si competenti sa se inscrie in PND..
Inchei spunandu-va ca va multumesc tuturor celor care faceti prin actiunea voastra ca PND sa creasca si sa se dezvolte, precum si tuturor celor care imi aduceti la cunostiinta problemele din organizatii- inclusiv celor care ma criticati cu argumente.. Partidul National Democrat este un partid democratic, transparent si deschis la critici si dezbateri oneste!

 

By Daniel Fenechiu

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.