ESTE PONTA SANTAJAT DE PRU? SE AUTOSESIZEAZA PROCURORII?

O transcriere a unei discutii, ce ar fi avut loc intre liderul PRU, Bogdan Diaconu si un apropiat al acestuia, publicata astazi in Stiri pe surse, releva imprejurarea ca fostul prim-ministru, Victor Ponta ar putea fi victima unui santaj realizat asupra lui de Bogdan Diaconu si Sebastian Ghita…
http://www.stiripesurse.ro/eful-pru-despre-victor-ponta-e-i…
Va amintiti probabil ca, in urma cu cateva saptamani, era data ca sigura trecerea fostului prim-ministru USL si, apoi, PSD la partidul lui Vlad Tepes..Chiar daca Ponta n-a mai ajuns la PRU- impacandu-se cu Dragnea si obtinand locuri pe listele PSD pentru apropiatii lui, un numar de fideli ai acestuia s-au inregimentat in partidul lui Tepes..Mai mult ipoteza posibilei migrari a lui Ponta catre ceata lui Diaconu si Ghita este alimentata constant de propagandistii partidului extremist si antieuropean, care Isi bazeaza intreaga campanie pe imaginea fostului premier. Victor Ponta, candidat PSD la parlamentarele din 11 decembrie 2016, este prezentat de propaganda PRU ca fiind candidatul partidului lui Tepes pentru functia de prim-ministru si apare cu poza pe toate materiale publicitare ale PRU- corturi, bannere, flyere..Nici PSD nu zice nimic, nici Ponta nu zice nimic..
O posibila explicatie ne-o da interpretarea transcrierii unei discutii pe care Stiri pe surse ne-o da ca ar fi avut loc intre liderul „tepesilor” Bogdan Diaconu cu un apropiat, in care liderul PRU, dupa ce il face pe Ponta „instabil”, „fricos” si ca ar avea „o problema cu capul” sustine ca ar avea Impotriva lui Ponta „doua nasoale”..Si ca „in ciorba asta- presupunem, PRU, sunt doi actionari. Ponta e doar un instrument, he folosim de el..” Ne mai spune seful tepesilor rosii ca atat el cat si Sebi Ghita, il folosesc pe Ponta, apasand „niste butoane”…In „aceasta ciorba” ar mai fi- daca transcrierea discutiei este reala, si George Maior, actualul ambasador in SUA si fost director SRI…
Pe scurt, din discutia a carei inregistrare a fost facuta publica- daca e reala, rezulta ca Victor Ponta este „utilizat” de propaganda PRU cu ajutorul „butoanelor” si a celor doua „nasoale”..In traducere juridica: art 367 si art 207 din Noul Cod Penal..

Art. 367 Constituirea unui grup infracţional organizat
(1) Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Când infracţiunea care intră în scopul grupului infracţional organizat este sancţionată de lege cu pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau cu închisoarea mai mare de 10 ani, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost urmate de săvârşirea unei infracţiuni, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
4) Nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), dacă denunţă autorităţilor grupul infracţional organizat, înainte ca acesta să fi fost descoperit şi să se fi început săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile care intră în scopul grupului.
(5) Dacă persoana care a săvârşit una dintre faptele prevăzute în alin. (1)-(3) înlesneşte, în cursul urmăririi penale, aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a unuia sau mai multor membri ai unui grup infracţional organizat, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate.
(6) Prin grup infracţional organizat se înţelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumită perioadă de timp şi pentru a acţiona în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracţiuni.

Art. 207. Şantajul
(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

PS. Daca procurorii DNA citesc Stiri pe surse, le spune Biroul lor de presa sau le trimite cineva transcrierea, un text de lege, respectiv art 292 Cpp devine aplicabil….

Art. 292 Cod procedura penala- Sesizarea din oficiu

Organul de urmărire penală se sesizează din oficiu dacă află că s-a săvârşit o infracţiune pe orice altă cale decât cele prevăzute la art. 289-291 şi încheie un proces-verbal în acest sens.

PS2. Asta daca nu cumva Dl Sebastian Ghita a inregistrat deja…autodenuntul…

 

Daniel Fenechiu

Foto: sofakingpodcast.com

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.