DOMNULE OPREA, DORMITI BINE NOAPTEA ?

001

În contextul situației dramatice petrecute în seara zilei de marți, 20 octombrie 2015, se impune să deschidem acest comunicat de presă prin sincere condoleanțe adresate văduvei și familiei tânărului polițist Bogdan Cosmin Gigina, „mort la datorie”.

Am folosit ghilimele întrucât aceasta este comunicarea oficială furnizată de una dintre cele mai importante instituții ale statului, Poliția Română. Dar oare chiar a murit la datorie? Era datoria tânărului polițist Bogdan Cosmin Gigina să-i deschidă calea vicepremierului, ministru afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Oare aceasta este, mai nou, datoria politistului roman? Să-l însoțească mai ceva ca pe un șef de stat, pe oriunde are de gând să se plimbe domnul viceprim-ministru?
De când are ministrul de Interne, coloană oficială, când legea spune că numai Președintele României, Președintele Senatului și Camerei Deputaților și primul ministru beneficiază de coloană oficială. Unde era urgența de se circula cu așa o viteză? Unde se grăbea atât de tare Gabriel Oprea, încât trebuia să se circule cu peste 100 km/h, în oraș? De foloseste coloana oficiala cand merge la „interregionalele UNPR”?

Mai mult decât atât, presupunând că toate cele de mai sus ar avea o justețe protocolar-instituțională, este inadmisibil faptul că timp de două zile, întreaga opinie publică românească a fost manipulată ordinar, spunându-ni-se că Bogdan Cosmin Gigina a murit „în misiune” și nimic mai mult. Este inadmisibil că abia după două zile de presiune publică Poliția Română a avut curajul să recunoască public, că tânărul Bogdan Cosmin Gigina făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne. Aceasta era marea misiune pentru care s-a sacrificat polițistul „mort la datorie”.

Și ce a făcut domnul ministru Gabriel Oprea, după ce Bogdan Cosmin Gigina a murit chiar în fața ochilor săi? Nimic. Nicio vorbă. Nicio declarație, explicație sau măcar condoleanțe adresate public. Și-a văzut de drumul său, beneficiind de siguranța și confortul limuzinei Audi, plătită din bani publici.

Cum rămâne, domnule ministru, fost cadru militar, general cu patru stele, cu solidaritatea între frații de arme? Cum rămâne cu principiul pe care îl clamați în fiecare apariție publică, că nu lăsați pe nimeni în urmă?
Pe Bogdan Cosmin Gigna l-ați lăsat în urmă. Cu capul zdrobit, într-o baltă de sânge, noaptea, pe stradă, în ploaie și v-ați văzut liniștit de drum, fără cel mai mic semn de umanitate, fără să vă intereseze dacă e viu sau mort, după acel accident de o violență ieșită din comun. Ați sperat ca totul să treacă și să scăpați basma curată, fără chiar o responsabilitate morală. Și când lumea a început să pună întrebări, când colegii exasperați au dat „pe surse” ați încercat să mușamalizați totul. Toate astea doar ca să vă păstrați funcția și privilegiile, dând dovadă de o indiferenta care tradeaza un cinism groaznic…

Având în vedere aceste evenimente de o gravitate fără precedent, prin care s-a încercat mușamalizarea cazului, fiind folosită una dintre cele mai importante instituții ale statului, Poliția Română, lipsa de reacție și lipsa de responsabilitate, cerem demisia de urgență a ministrului Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea. Iar in cazul in care nu demisioneaza, ii cerem Primului-Ministru sa-l demita!

Încheiem cu o întrebare care transcede activitatea politică, cariera, statutul social sau chiar „interesul național”: Domnule viceprim-ministru pe probleme de securitate nationala si ministru de interne Gabriel Oprea, ați putut dormi astă-noapte? Dar noaptea trecută?

Daniel Fenechiu
București, 22 octombrie 2015

Foto: reporterntv.ro

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Domnule Fenechiu,
    Nu asteptati niciun raspuns de la generalul de izmene,nu asteptati nicio reactie de la el sau Ponta , sunt lasi , nu au curajul raspunderii!Oprea l-a sustinut pe Ponta, acum e randul lui s-o faca!Sa ia exemplu daca e barbat, de la fostul ministru Rus care a demisionat imediat ce lumea a reactionat la vorbele aruncate in vant !

Comentariile nu sunt permise.