Despre mine

M-am născut pe 20 noiembrie 1969, în București. Copilăria și adolescența mi le-am petrecut – în cea mai mare parte, în Ardeal. După terminarea liceului și efectuarea stagiului militar am fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității București pe care am absolvit-o în anul 1995.

După obținerea licenței în științe juridice am fost admis în Baroul București, al cărui membru sunt de 17 ani. Am început avocatura ca stagiar al regretatului profesor Gheorghe Beleiu. Apoi, după definitivarea în profesie, am continuat pe cont propriu. Mai întâi în cadrul propriului meu cabinet de avocatură, și apoi – din 2005, în cadrul Societății Civile de Avocați Fenechiu & Asociații, în prezent Fenechiu, Savu & Asociații.

Nu o să detaliez activitatea mea în avocatură – o pot face, probabil mult mai obiectiv, clienții mei și mai ales adversarii clienților mei. Îmi place profesia mea, pentru că îmi place să ajut oamenii care au nevoie de ajutor. Deseori un zâmbet pe fața lor sau – de ce nu lacrimile lor de bucurie, mă fac să uit de toate și de tot…

Sunt căsătorit de 15 ani cu o femeie minunată care îmi este alături și mă susține în toate demersurile mele.

Respect munca si pe toti cei care isi castiga existenta din munca. Pentru ca stiu ce inseamna sa muncesti. Pentru ca muncesc de la 18 ani. Am fost, rand pe rand, muncitor necalificat si apoi mecanic la o schela de foraj, profesor suplinitor la o scoala generala si apoi – in timpul facultatii, jurnalist. Munca a fost principalul meu sprijin, atat pe drumul spre profesia pe care mi-am dorit-o de copil – avocatura, cat si in profesia de avocat.

Respect oamenii care sunt oameni! Care sunt buni, cinstiti, solidari, asa cum iti doresti sa fie fiecare om cu care interactionezi. Respectul, reperele pe care incerc sa le urmez de cand eram copil si, mai ales, dorinta de a lupta pentru dreptate, mi-au fost insuflate de bunicul meu – un om exceptional, caruia ii datorez, cu siguranta, mare parte din ceea ce sunt astazi dar care nu a avut bucuria sa vada ca, incetul cu incetul, realizez / infaptuiesc ce am stabilit impreuna, inca din copilaria mea… Nu o sa pot uita niciodata filozofia lui simpla despre omenie, cinste, modestie si respect, pe care o intarea mai intotdeauna cu : ” Să fii „domn” e o-ntâmplare, să fii „om” e lucru mare.”

Iubesc dreptatea. Este motivul pentru care mi-am ales profesia de avocat si pentru care o profesez cu pasiune. Cu nopti nedormite si sacrificii personale asumate. Este motivul pentru care apar nu doar clienti nevinovati sau care au dreptate, ci si clienti care au incalcat legea. Pentru ca dreptatea nu inseamna doar stabilirea vinovatiei ci si – ceea ce, din pacate, multi inteleg doar cand ei sau cineva drag lor este gasit vinovat – aplicarea unei pedepse corecte.

Imi iubesc profesia si iubesc oamenii. Constat deseori – atat ca cetatean, cat mai ales ca avocat, ca unele dintre legile tarii mele sunt strambe sau discriminatorii. Ca Legea nu e lege pentru toti, ca unii sunt mai egali ca altii in fata legii. Ca romanii si-au cam pierdut increderea in lege si dreptate. Este motivul pentru care am hotarat sa intru in politica si sa candidez pentru Camera Deputatilor. Pentru a fi 4 ani, in Parlamentul Romaniei, avocatul celor care vor legi drepte si care vor ca legea sa fie lege pentru toti.

Am ales sa candidez in Colegiul 19 din Bucuresti pentru ca in acest Colegiu locuiesc si voteaza foarte multi dintre clientii, dar și prietenii mei. Oameni care ma cunosc, care au incredere in mine si care pot vorbi obiectiv despre omul si avocatul Daniel Fenechiu. Oameni care mi-au spus ca cetatenii celui mai mare colegiu, atat din Bucuresti cat si din Romania – Colegiul 19, nu au fost reprezentati in actualul Parlament al Romaniei. Ca cei pe care i-au ales – atat in 2008, cat si in 2010, si-au uitat promisiunile, au uitat de mandatul ce le-a fost acordat de cetateni si i-au abandonat , fie pentru o punga de galbeni ,fie pentru o viata mai linistita si prospera….

 

Share Button

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.