Daniel Fenechiu : Anunţul premierului privind investiţii de 10 miliarde de euro, o cacealma uselistă

Daniel Fenechiu : Anunţul premierului privind investiţii de 10 miliarde de euro, o cacealma uselistă

Liderul deputaţilor PP-DD, Daniel Fenechiu, a declarat, joi, pentru Agerpres că anunţul premierului Victor Ponta privind atragerea până la sfârşitul anului a cel puţin 10 miliarde de euro din investiţii străine reprezintă o ‘cacealma uselistă’, dar că, pe de altă parte, partidul pe care-l reprezintă va sprijini ‘orice demers rezonabil şi în interesul ţării’ indiferent de guvernul aflat la Putere.

‘Declaraţia primului ministru referitoare la crearea a peste 50.000 de locuri de muncă şi, mai ales, atragerea de investiţii străine de peste 10 miliarde de euro este o cacealma uselistă, este o afirmaţie care face dintr-un repertoriu cu care, deja, ne-am învăţat în ultima perioadă. Este prelungirea declaraţiilor din campania electorală de genul: justiţie până la capăt, locuri de muncă şi relansare economică, care vine într-un moment în care oamenii au putut constata că nimic din ceea ce a promis USL nu s-a întâmplat’, a spus liderul deputaţilor PP-DD.
Daniel Fenechiu a adăugat că în calitate de cetăţean român ar fi foarte încântat dacă ‘această declaraţie ar fi credibilă’.

‘Nu aş putea decât să mă bucur că 50.000 de români îşi vor găsi locuri de muncă şi că în ţară vor intra 10 miliarde de euro, dar, aşa cum am spus, din păcate, această declaraţie nu este decât o cacealma uselistă. Nu ştiu cine şi ce a împiedicat Guvernul Ponta ca în primele aproape şapte luni de guvernare să atragă o parte din cei 10 miliarde de euro despre care ne spune astăzi că vor fi absorbiţi până la sfârşitul anului’, a completat liderul deputaţilor PP-DD.
Cât priveşte anunţul premierului privind implicarea cât mai multor actori politici şi economici într-o strategie de dezvoltare a investiţiilor şi creare a locurilor de muncă pe termen mediu, care să vizeze perioada 2014 – 2018, Fenechiu a punctat că ‘PP-DD va susţine orice demers rezonabil şi în interesul ţării pe care-l face orice guvern, inclusiv Guvernul Ponta’.

‘Dacă premierul Ponta ne va solicita sprijinul, punctual, pe diverse proiecte de lege sau pe diverse demersuri care să contribuie la creşterea bunăstării naţiunii şi la dezvoltarea economico-socială a României, cu siguranţă răspunsul nostru va fi favorabil, aşa cum a fost şi în această sesiune parlamentară pe care am încheiat-o la sfârşitul lunii iunie când am am susţinut toate acele proiecte pe care le-am apreciat ca fiind benefice’, a mai declarat liderul deputaţilor PP-DD.

Guvernul îşi propune să atragă investiţii de minimum 10 miliarde de euro şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă până la sfârşitul acestui an. Datele apar în ‘Planul naţional de investiţii strategice şi crearea de locuri de muncă’ prezentat joi de premierul Victor Ponta. Executivul a identificat cinci domenii strategice asupra cărora se va concentra, şi anume energia, resursele minerale, agricultura, industria şi infrastructura.

 

Preluare: pesurse.ro

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.