COMISIA DE ABUZURI A SENATULUI: ANAF ANUNȚĂ CĂ A REZOLVAT PROBLEMA IMPUNERII NELEGALE CU CONTRIBUȚIA DE PENSII (CAS) A AVOCATILOR

Astăzi 22 ianuarie 2018, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii a Senatului Romaniei a dezbătut petitia formulată de Baroul Bucuresti, care sesiza impunerea nelegala cu contribuția de pensii (CAS) a avocatilor- care au casa proprie de pensii, distinctă de casa de pensii publice. La petitia Baroului Bucuresti au fost conexate alte câteva zeci de petitii- însoțite de dovezi ale acțiunii nelegale a ANAF, printre care și petitia Baronului Dolj.
La dezbaterea petitiei au participat : ANAF, prin presedinte, dna Mirela Calugareanu, CNPP, prin presedinte dl Robert Stanescu si UNBR si BB, prin av Petrut Ciobanu- vicepresedinte al UNBR si prodecan al BB.
Dupa ce, in calitate de raportor al Comisiei, am prezentat situatia expusă în petitiile Baroului Bucuresti, Baroului Dolj si a celor cateva zeci de confrati, președintele ANAF a recunoscut veridicitatea situatiei semnalate de petenti si culpa ANAF in generarea acestei situatii sicanatoare pentru avocati si ne-a informat ca deja a dispus măsurile necesare pentru remedierea situației care afectează peste 500 de avocati.Astfel, dna Calugareanu a precizat că potrivit unei circulare pe care a emis-o , deciziile de impunere – care au scandalizat avocații, vor fi anulate administrativ de emitent. O copie a circularei a fost depusă la dosarul Comisiei.Mai mult, dna presedinte ANAF s-a angajat, ca in doua saptamani, sa comunice comisiei rezultatele concrete ale soluției adoptate de ANAF..
Chiar daca, circulara a fost emisă ieri- data cand ar fi urmat să aibă loc dezbaterea care a fost amânată pentru astazi la solicitarea ANAF, Comisia a apreciat reacția corecta si rapida a ANAF, decizand sa amane luarea unei decizii dupa primirea de la ANAF a rezultatelor implementării circularei dispuse de dna Calugareanu.

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.