CANCERUL POLITICII ROMANESTI NU SE DEZICE..

     In urma cu 9 zile, un tanar politist- antemergator in coloana oficiala a Viceprim-ministrului si ministrului de interne Gabriel Oprea, si-a pierdut viata in timpul unei misiuni. A unei misiuni, in care o armata de politisti- platiti din bani publici, ii asigurau „cale libera” si deplasare rapida generalului… de.. cu patru stele, care nu a catadicsit- pana acum, sa ne informeze nici de unde venea si nici unde se ducea.. Si care- desi in urma cu nu multa vreme, ne vorbea patruns de importanta, de valentele lui camaraderesti- nu a catadicsit sa opreasca la locul tragicului incident, cum ar fi facut orice om..
     Evident, faptul ca un tanar politist si-a pierdut viata intr-o activitate care seamana izbitor cu excortarea unui sef de clan, nu putea ramane fara reactii.. Chiar daca mai toate televiziunile de stiri- cu exceptia Digi TV, pe care o felicit pentru felul in care si-a respectat menirea, au incercat sa „ingroape” subiectul – poate ne spune Elena Udrea mai multe..- opinia publica s-a revoltat.. De ce avea Oprea coloana oficiala? De unde venea si unde se ducea? De ce nu s-a oprit la locul accidentului? De ce nu lamureste circumstantele „plimbarii cu coloana si antemergatori”? Sunt doar cateva din intrebarile la care romanii ar vrea un raspuns..

     Cum Oprea refuza sa lamureasca situatia, cum televiziunile nu pareau prea preocupate de „subiect” si cum nici Parchetul nu dadea semne ca ar avea vreo intentie de „aflare a adevarului”,  Partidul National Democrat a decis, inca de saptamana trecuta, sa solicite infiintarea unei comisii parlamentara de ancheta, care sa lamureasca lucrurile in materia „coloanelor oficiale”.. Mai exact, cine le foloseste, in ce temei, cu ce frecventa si de ce?
     Initiativa noastra a fost imbratisata de liberali  si ieri, PND si PNL au inregistrat la Camera Deputatilor solicitarea de infiintare a Comisiei parlamentare de ancheta a „coloanelor oficiale”.. Reactia acolitilor „generalului cu girofar si antemergatori” a fost prompta: au cerut desfiintarea grupului parlamentar national-democrat.. Care si-a permis sa ceara o ancheta.. Sa-l sfideze deci, pe marele general cu patru stele.. Sa se indoiasca de onestitatea si corectitudinea generalului, care a trecut nepasator pe langa camaradul care si-a pierdut viata pentru ca „patru stele” sa circule repede si nestingherit prin Bucuresti.. Impardonabila greseala.. Daca eram in Bantustan sau in Somalia, probabil ca ne-ar fi calcat cu masina cu girofar.. Fiind in Romania „se multumeste” sa solicite desfiintarea grupului nostru… Evident, chiar si suparandu-l pe dl general cu girofar Oprea, Partidul National Democrat va merge mai departe..
     Ceea ce trebuie insa sa stie „generalul cu girofar si antemergatori”, care s-a afirmat in politica romaneasca doar prin racolarea si reciclarea rebuturilor si traseistilor din politica si prin recordul mondial la plimbatul cu coloane cu antemergatori, este – in curand, cum cred eu, sau mai tarziu, cum se amagesc unii, momentul adevarului se apropie….
     Tic-tac..Tic-tac..Tic-tac..Sa fie Parchetul? Opreapedia? Iohannis? Dragnea? Sau poate, destinul implacabil..Tic-tac..Nu va fie frica/ Si Gabi Oprea pica!
By Daniel Fenechiu
Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.