ATAT PRESEDINTELE PPDD CAT SI TOTI SENATORII PPDD ASIGURA ELECTORATUL PPDD-IST CA NU VOR MAI EXISTA PLECARI DIN GRUPUL DE LA SENAT…

     Odată cu intrarea in 2014, s-a reluat ofensiva denigratoare la adresa PPDD. Atât televiziunile, cât si presa scrisă s-au angrenat parca, intro competiție care furnizează cele mai denigratoare ori fataliste știri despre PPDD… Dezintegrarea partidului, desfiintarea grupurilor parlamentare, plecarea parlamentarilor, diverse atacuri la DD, sunt doar câteva dintre temele favorite ale celor ce cânta prohodul PPDD-ului…
     Chiar astăzi , una dintre televiziunile aflate in fruntea ofensivei denigratoare împotriva PPDD, a titrat – in preambulul unei „știri” despre PPDD, cum ca DD ar fi luat 1.000.000 de la stat… In realitate era vorba de subventia primită de fiecare partid parlamentar si/sau partid care are aleși publici locali, subventie care in ceea ce privește PPDD-ul – calculata după rezultatele din alegerile parlamentare si locale, este de aproximativ 73.000 de lei… Care potrivit legii, este destinată susținerii activității partidului: organizare de evenimente politice, cheltuieli de funcționare (salarii, chirii, utilități, deplasări…), publicații, s.a.m.d, practic fiecare partid stabilind cum înțelege sa utilizeze subventia.. Evident modul de utilizare a subvenției este verificat anual de Curtea de Conturi a României – care verifica modul de cheltuire al banului public- si de Autoritatea Electorala Permanenta -care verifica sursele de finanțare ale fiecărui partid.
     Contactat telefonic de prezentatoarea știrii – ca împreuna cu Victor Ciutacu sa o comentam, nu am putut sa nu întreb : de ce asemenea știri bombastice vizează doar PPDD-ul? De ce nu sunt analizate din aceiasi perspective si celelalte partide parlamentare? De ce nu preocupa pe nimeni ce face PC-ul, UNPR-ul, Forța Civica sau PNȚCD-ul -partide care, insumandu-si electoratul, sunt la degetul mic al PPDD-ului? Sau PSD-ul, PNL-ul si PDL-ul? E firesc ca sa existe preocupare – chiar publica si nu doar a autorităților abilitate, Curtea de Conturi si AEP, dar e la fel de firesc ca „aceasta preocupare” sa vizeze pe toată lumea si nu doar PPDD si..pe DD .. Mai ales in condițiile in care ne place sa vorbim de „presa independența ” si de ” corecta informare”…
     Personal cred ca opinia publica trebuie sa fie corect informata in legătura cu tot ceea ce preocupa romanii si ca e firesc ca nu toate informațiile sa ne placa…Insa de la o informație care nu ne place- deși este corecta , la campanii de presa continue si tendentioase – bazate pe asteptarile adversarilor, informații trunchiate ori neverificate, supozitii ori dezinformari, e cale lunga…
     Cum „informatia începutului de an” relativ la PPDD este aceea ca partidul se „dezintegreaza”, urmând sa rămână fără grupuri parlamentare,  atât la Senat cât si la Camera Deputatilor, va prezint in cele ce urmează un demers jurnalistic al Agerpress – care încercând sa verifice ce vehiculează alții ca fiind „sigur”- a întrebat direct persoanele implicate… Adică pe Președintele PPDD si pe fiecare senator, membru al Grupului parlamentar PPDD din Senat, in parte…
     Indiferent dacă pozitile exprimate de cei intervievați se vor confirma in viitor sau nu, salut demersul si profesionalismul Agerpress si cred ca acesta este modul in care trebuie sa se facă presa in Romania…
Simona Man: Nu este niciun pericol ca grupul PP-DD de la Senat să se desființeze
Senatorii rămași în grupul PP-DD reprezintă un „nucleu dur”, astfel că președintele partidului, Simona Man, consideră că nu există un pericol ca grupul din Senat să se desființeze, de la 1 februarie, prin plecarea unor membri către formațiunile politice aflate la putere.

 

Contactată de AGERPRES, Simona Man a precizat că niciunul dintre senatorii PP-DD nu și-a manifestat intenția de a părăsi partidul, în ciuda faptului că unii dintre aceștia au fost contactați de reprezentanți ai altor partide.

„Având în vedere că s-au vehiculat tot felul de supoziții față de ceea ce se întâmplă la grupul de la Senat, pot spune că am luat legătura cu toți senatorii PP-DD și situația este una stabilă. Niciunul dintre parlamentari nu și-a manifestat intenția de a părăsi grupul de la Senat. Cu siguranță se încearcă în continuare (atragerea senatorilor PP-DD în alte grupuri parlamentare — n.r.), însă eu cred că cei care au mai rămas în grup formează nucleul dur. Cred că, în acest moment, nu este niciun pericol la Senat, cu atât mai puțin la grupul de la Camera Deputaților”, a spus aceasta.

Simona Man a adăugat că situația partidului este una bună, o prioritate pentru anul în curs fiind conturarea unui mesaj unitar și găsirea unei strategii pentru alegerile europarlamentare.

„Cu siguranță că nimeni nu își dorește această stabilitate în grupurile parlamentare, nici în PP-DD, dar eu pot să spun că situația în partid este una bună. Eu cred că lucrurile sunt pe un făgaș bun și noi vom fi în trend ascendent. Se așteaptă un mesaj unitar, se așteaptă o strategie pentru campania care urmează, se așteaptă prezența lui Dan Diaconescu, care este foarte dorit în teritoriu și, cu siguranță, vom fi prezenți alături de acesta în campania pentru europarlamentare”, a mai spus Simona Man.

Viceliderul grupului PP-DD de la Senat, Steliana Vasilica Miron, a dat asigurări că, cel puțin în ceea ce o privește, nu se pune problema unei schimbări de partid.

„Din câte știu, nu ar pleca absolut nimeni. Eu nici nu mă gândesc ca să plec sau să mă afiliez altui grup. Voi rămâne în continuare senator al PP-DD”, a susținut aceasta.

Celălalt vicelider al grupului PP-DD de la Senat, Corneliu Popescu, s-a arătat mai puțin încrezător în viitorul grupului, afirmând că, deși nu a fost contactat oficial de reprezentanții altor partide, se gândește să studieze acele articole ale Regulamentului care se referă la statutul de senator independent sau la cel al grupurilor mixte.

„Eu nu am discutat cu conducerea niciunui alt partid. Nu am fost contactat. Discuții au existat, dar eu, care fac politică din 1990, știu ce înseamnă acest lucru. Discuțiile sunt discuții. Eu însă nu am fost contactat de nicio formațiune politică la un anumit nivel. Probabil că foarte mulți nu mă contactează că știu că sunt un om încăpățânat în ideile și în principiile mele. Oricum, mă gândesc să studiez foarte profund să văd ce înseamnă a fi senator independent și ce sunt grupurile mixte”, a spus acesta pentru AGERPRES.

Corneliu Popescu a adăugat că, în opinia sa, cei care au obținut un mandat de senator purtând în campania electorală sigla PP-DD iar ulterior au părăsit partidul sunt „oameni slabi”.

„Mi se pare că sunt oameni slabi cei care au plecat de la PP-DD și nu și-au definit clar intenția cu care au ajuns în Parlament. Dacă vrei să ai peste 70%, de fapt vrei să stăpânești. Foarte bine. Ori cu mine, ori fără mine, ori cu cinci PP-DD-iști în plus sau în minus, această majoritate va funcționa. (…) Nu este scopul meu să îmi găsesc, în Parlament, un locșor călduț. Am o datorie față de acest partid și față de electoratul care m-a votat în județul Botoșani”, a explicat senatorul.

Nu la fel stau lucrurile în cazul senatorului Ioan Iovescu, care a fost contactat în mai multe rânduri, fiind chiar invitat să se „întoarcă acasă” printre colegii săi din PP-DD care au ales să figureze ca membri în grupul PSD de la Senat.

„Categoric nu voi pleca. Am fost și eu contactat, dar eu le-am spus și i-am rugat, chiar și în plenul Senatului, să își vadă de guvernare și să nu își mai piardă timpul cu mine, că nu am de gând să plec la niciun alt partid. La o discuție în care să se simtă o contactare oficială, am fost căutat din partea PNL. Ei au fost primii. Dar asta demult, în prima sesiune. Apoi au venit la mine și alte persoane care mi-au spus ‘Ce faci, mai stai? Nu vii la noi? Tu când vii acasă, că cei care au plecat nu au făcut altceva decât s-au întors acasă?’. Le-am spus că aici e casa mea. Pentru mine, PP-DD rămâne acasă”, a afirmat Iovescu pentru AGERPRES.

Totodată, acesta a mărturisit că, deși se aștepta ca unii membri ai grupului PP-DD de la Senat să părăsească partidul, nu și-a imaginat că se va ajunge la situația în care grupul să fie constituit din opt membri, aproape la limită potrivit Regulamentului.

„Nu pot spune însă ce vor face colegii mei, fiindcă eu nu credeam că vom scădea sub 15 în grup. Simțeam că unii nu gândesc ca noi, că voiau să ne ducem la negocieri, să ajungem la guvernare, să fim acolo și era normal să plece la alte partide, dar în număr așa de mare?”, a mai spus senatorul PP-DD.

Și colegul său de partid Teiu Păunescu a recunoscut că au existat „tatonări”, însă nu le-a luat în seamă fiindcă nu intenționează să părăsească grupul PP-DD de la Senat.

„Am văzut vehiculată ideea că eu sunt unul dintre cei care vor pleca din grupul PP-DD, dar eu știu de mine sigur că nu plec. Nu am angajat nicio plecare. Eu nu știu nici despre vreo plecare a vreunui alt coleg. Tatonări au fost și probabil că vor mai fi, dar nu sunt de luat în seamă. Eu nu doresc desființarea grupului și nu cred în așa ceva”, a explicat Păunescu, adăugând că se gândește chiar să acționeze în judecată acele trusturi media care i-au amintit numele printre senatorii care ar urma să părăsească, de la începutul sesiunii viitoare, partidul.

Și senatorul Dumitru Marcel Bujor a precizat pentru AGERPRES că nu ia în calcul posibilitatea de a părăsi grupul PP-DD pentru a nu slăbi opoziția din Senat.

„Eu niciodată nu mi-am manifestat dorința (de a demisiona din PP-DD — n.r.). Nu a stat de vorbă nimeni cu mine. Am vorbit cu toți colegii și nimeni nu și-a manifestat dorința să plece la un alt partid. Sunt sigur că nu vor pleca de la noi. Și așa opoziția este firavă, aproape inexistentă. Dacă mai dispărem și noi, înseamnă că USL-ul va avea în Parlamentul României 85-90%. Vom lupta, totuși, fiindcă o democrație adevărată fără o opoziție cât de firavă parcă nu-și are rostul’, a precizat Bujor.

Colegul său de partid Ion Simeon Purec a tranșat scurt discuția: „Nu s-a schimbat cu nimic opțiunea mea politică de până acum. Fac parte din grupul senatorial PP-DD”.

În ceea ce-l privește pe liderul grupului PP-DD de la Senat, Haralambie Vochițoiu, acesta confirmă că „informațiile verbale sunt că nimeni nu va pleca”, adăugând că speră „să nu se petreacă altceva”.

„Au avut loc, bineînțeles, discuții și cu mine. Sigur că vin, că suntem toată ziua acolo (la Senat — n.r.). Ne vedem, ne întâlnim pe holuri. Nu trebuie să parcurgă mari distanțe ca să ajungă până la mine”, a mărturisit senatorul.

Acesta a adăugat că, în situația în care grupul PP-DD de la Senat se va desființa totuși începând cu 1 februarie, atunci va fi „mai puțină democrație la nivel general”, iar la nivel funcțional, cei care nu aparțin niciunui grup, nu sunt afliați „vor avea o problemă de exprimare’.

De asemenea, Vochițoiu a ținut să precizeze că, în opinia sa, este necesară o lege care să interzică traseismul politic în România.

„Din luna martie, când a plecat primul senator, eu am spus că o lege legată de traseismul politic ar fi foarte bine venită în România pentru că e important ca cei care merg la vot să știe că opțiune lor politică pentru mandatul respectiv va fi respectată. De fapt, aici este marea dramă — că unii oameni, în felul acesta și prin neseriozitate, îi distanțează de politică pe unii electori. Această problemă ar trebui rezolvată”, a conchis senatorul PP-DD.

Deși legislatura 2012-2016 a debutat, la Senat, cu un grup PP-DD constituit din 21 de membri, la ora actuală grupul este format din opt senatori, dintre care unul afiliat, Marian Valer.

Potrivit Regulamentului Senatului, un grup parlamentar poate fi constituit și poate funcționa numai dacă are cel puțin șapte senatori care au fost aleși pe listele aceluiași partid, ale aceleiași organizații a cetățenilor aparținând minorităților naționale, ale aceleiași alianțe politice sau electorale. AGERPRES

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

3 Comentarii

  1. Foarte multi oameni se gamdesc sa se uneasca in jurul lui Dan Diaconescu si al PP. Si eu am acest imbold.
    Am primit cu bucurie vestea reluarii transmisiei de catre OTV, convinsa ca de aceasta data va fi o televiziune serioasa, fara circ si mahalagisme, fara fufe semi-nude si ghiulari aroganti, semianalfabeti.
    Am inteles si motivele pentru care acest post televiziv al poporului traco-dac transmite din Italia si l-am acceptat ca pe ceva firesc.
    Dar…un gand insistent nu imi da pace si ma framanta, imi creaza perplexitati, imi aduce dubii si suspiciuni: DE CE DIN VATICAN?!?!?! De ce TOCMAI DIN VATICAN?!?
    In Tara se duc eforturi mari din partea oamenilor care iubesc Adevarul si Natia noastra cu istoria si cultura ei straveche si se straduiesc sa demonstreze omenirii ca istoria si cultura noastra au fost stalcite, modificate la comanda cotropitorilor, a celor care au acaparat prin viclenie si intimidare nu numai puterea politica a lumii ci si aproape de intreaga Planeta.
    Si, si mai mult decat atat, acestia aduc probe, dovezi coerente si pertinente cu observatii de bun simt si fondate, ca se incearca de catre oamenii „de stiinta” oficiali, care stau in birouri comode si luxoase, in mod concertat stergerea oricaror marturii adevarate despre cine suntem, ce am facut cu adevarat si care sunt adevaratele noastre radacini, dar si care este menirea noastra dat fiind ca tot mai multi cercetatori si oameni de stiinta independenti din lumea intreaga afirma, sustin si aduc dovezi ca aici a luat nastere civilizatia europeana, ca aici este adevaratul leagan al civilizatiei si culturii lumii antice, ca pamanturile dintre granitele noastre sunt speciale, ca foarte probabil avem origini extraterestre sau cel putin adapostim antice lacasuri ale unei civilizatii din alt univers, din alte galaxie.
    Aceste adevaruri sunt deja cunoscute de mii de ani in cercuri restranse, foarte restranse si strasnic ascunse in arhivele si bibliotecile unor anumite State. Vaticanul este unul dintre acestea si cel mai informat, precum si cel mai interesat sa pastreze non-transparenta, sa tina ascuns adevarul.
    Ori, dumneavoastra domnule Dan Diaconescu ati ales tocmai Vaticanul drept sediu; Vaticanul care nu a dat si facut nimic gratis pentru nimeni ci doar cand a avut garantii de profituri substantiale pentru el.
    Deci, domnule Dan Diaconescu, va rog, in numele tuturor celor care simt romaneste, urmasii traco-geto-dacilor, sa LAMURITI ACEASTA DILEMA!
    Care este pretul prezentei sin protectiei dumneavoastra in Statul care de mii de ani sub semnul crucii a inventat religia, a mintit umanitatea a indoctrinat, a manipulat, a dominat si a colonizat popoarele si tinuturile lumii facilitand spolierea lor de avutiile pamanturilor lor?
    Eliminati-mi orice suspiciune si orice urma de dubiu! Convingeti-ma ca nu voi gresi dandu-va votul meu si ca prin acesta nu voi deveni tradatoare a stramosilor traco-geto-daci si complice deci la asasinarea natiunii noastre.
    Raspundeti va rog, deschis si public, ideal ar fi sa o faceti pe pagina facebook a dumneavoatra ca si pe postul de televiziune, acestor intrebari ale mele, care cu siguranta sunt ale multora dintre conationalii, compatriotii nostri.
    Daca ma veti convinge si imi veti risipi framantarile prin raspunsurile dumneavoastra linistindu-ma, va asigur ca voi convinge personal cel putin alte 100 de persoane sa vi se alature.
    Cu consideratie, Alcorgea

  2. Sunt un roman cu peste 17 ani de strainatate si doresc o schimbare totala a Romaniei asa cum a promis dl.Diaconescu,dl Barbu [dar din pacate a tradat].Daca si cei care mai sinteti ve-ti parasi partidul atunci inseamna ca toate visele noastre se vor spulbera, de rentoarcere a romanilor acasa.Dar eu cred ca sunt si romani cu coloana vertebrala adevarata nu numai tradatori si vinzatori de neam si tara, care intr-o zi, vor duce Romania acolo unde dorim cu toti egali,bogati si fericiti ca Europeni.

  3. Va rog mult sa nu va lasati denigrati fara o replica publica sau fara sa cereti un drept la replica acestor denigratori.

    Poporul asta se va trezi odata si-odata …si atunci …nu vor mai pupa hotii nici o functie. De asta li-e teama,de trezirea romanului ajuns cu cutitul la os !

    Va sunt alaturi cu tot sufletul chiar daca sunt departe (Germania )

Comentariile nu sunt permise.