APARAREA PROFESIEI, INTRE DEMAGOGIE SI REALITATE..

In contextul in care, din ce in ce mai multi confrati sunt calcati practic in picioare- de judecatori, de procurori, de politisti si chiar de executori judecatoresti sau grefieri, iar profesia este- si nu de ieri de azi, agresata din toate directiile- avocatura clandestina, reglementari fiscale aberante, concurenta neloiala, necesitatea unui departament de aparare a profesiei si, implicit, al confratilor, apare ca evidenta..A unui departament sau resort- cum are astazi Baroul Bucuresti, care sa si faca ceva..
Am apreciat faptul ca, prin grija acualului Decan, pe site-ul Baroului Bucuresti au fost postate rapoartele Consiliului pe ultimul mandat…( vezi aici – http://www.baroul-bucuresti.ro/stire/rapoarte-ale-consiliului-baroului-bucuresti-2011-2013 ). Am ramas surprins insa, cand, lecturandu-le, am constatat ca, nici in raportul pe 2011, nici in cel pe 2012, nici in cel pe 2013 si nici in cel pe 2014, nu se face nicio referire la activitatea acestui „resort”..Este singurul resort a carui activitate nu apare deloc..Nu comentez- acum si aici, activitatea celorlalte resorturi, dar nu pot sa nu constat ca activitatea „Resortului apararea profesiei” nu apare pe nicaieri…Nu am inteles daca structura special creata a Consiliului Baroului Bucuresti nu a avut ce apara sau a avut alte preocupari..Asa ca, am incercat sa aflu..Iata ce am aflat: Prin Decizia nr 18/31.05.2011, Consiliul Baroului Bucuresti a constituit resprtul „apararea profesiei” , format din Decan av. Ion Ilie-Iordachescu, Prodecan av. Alexandru Herbay, Prodecan av. Ion Dragne, av Mircea Stanculescu si av Mihnea Stoica..Principalele responsabilitati ale resortului au fost: ” depistarea cazurilor in care se permite nepermis si contrar legii avocatura clandestina, precum si cu sesizarea organelor abilitate sa sanctioneze asemenea cazuri” ( vezi mai jos)

001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din Hotararea 18/31.05.2011, am inteles ce trebuia sa faca „Resoltul Apararea profesiei”… Din rapoartele anuale ale Consiliului nu rezulta nici-o activitate desfasurata..4 dintre cei 5 membrii ai resortului candideaza la un nou mandat..Doi la demnitatea de Decan si toti la cea de consilier! Apararea profesiei e pe maini sigure…Care au demonstrat preocupare si eficienta…

 

001

 

By Daniel Fenechiu

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.