PRIMELE 180 DE ZILE….

palatul parlamentului

Este evident pentru oricare dintre romanii care urmaresc viata politica autohtona ca aparitia si succesele electorale ale PP-DD nu doar ca nu au fost primite cu prea multa simpatie de clasa noastra politica dar au generat o adevarata campanie anti-PP-DD. La inceput a fost inversunarea de a bloca inregistrarea partidului. Care, a reusit un timp dar a esuat apoi in fata fortei fantastice a simpatizantilor nostri. Apoi a urmat persiflarea liderilor noului partid si manipularea sondajelor pentru a incerca aruncarea partidului in derizoriu. Au venit alegerile locale din iunie 2012 cand 11% dintre romani au votat PP-DD. Cu aproape 1500 de consilieri (judeteni si locali) si aproape 40 de primari , PP-DD a devenit al patrulea partid al tarii , dupa PSD , PNL si PDL , depasind insa forte politice parlamentare sau cu traditie ca UDMR , UNPR ,PC ,PRM sau PNTCD. Dezinformarile si manipularile privind PP-DD si persoana lui Dan Diaconescu s-au intetit in perspectiva alegerilor parlamentare. Cazul Oltchim, atacurile institutilor statului la OTV si Dan Diaconescu, incercarile de intimidare a personalitatilor si a oamenilor de afaceri care simpatizau cu PP-DD, infiltrarea in partid a unor oameni controlabili sau controlati si denigrarea partidului si a liderilor acestuia sunt doar cateva din componentele repertoriului de anihilare a PP-DD si a lui Dan Diaconescu. Cu toate ca actiunile anti PP-DD au fost “remarcabile” romanii nu s-au lasat prostiti si la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 , 15% din cei care care au votat au pus stampila pe candidatii propusi de PP-DD. Astfel, urmare a votului popular au fost alesi in Parlamentul Romaniei 68 de parlamentari PP-DD (47 de deputati si 21 de senatori).

Imediat dupa convocarea Camerei Deputatilor si Senatului conjuratia anti-PP-DD si-a mutat o parte din actiuni in “zona” parlamentarilor PP-DD. Fiecare Deputat si Senator PP-DD a fost contactat, rand pe rand, fie de cate un parlamentar PSD, fie de catre un parlamentar PNL, fie de unul PC sau UNPR. In multe cazuri parlamentarii nostrii au fost contactati de toate celelalte forte parlamentare. Li s-au promis “descentralizate” si diverse avantaje, au fost invitati sa discute cu lideri de prim rang ai USL-Ponta, Dragnea, Antonescu, Voiculescu, Oprea.. In judetele in care au fost alesi, operatiunea de racolare a continuat la nivel de Presedinti de Consilii judetene, presedinti de filiale, prefecti… Promisiuni diverse (afaceri, posturi in administratie pentru familii, prieteni si clientela, bani…), putere, influenta.. Unde efectele nu au fost imediate  sau nu au fost cele asteptate s-a trecut la “divide et impera”… S-a incercat inocularea in mintea parlamentarilor PP-DD ca partidul, fie nu-i apreciaza, fie nu-i apreciaza ca pe altii… Criteriul de comparatie… presedintia organizatiei judetene sau prezenta in Biroul Permanent National… Concret, in judetele cu doi sau trei parlamentari, s-a lucrat la crearea animozitatii intre parlamentari relativ la detinerea presedintiei organizatiei judetene… Pe alocuri strategia a tinut si.. s-au inregistrat pierderi… Nu insist asupra altor metode … desi au mai fost… Efectele sunt cele cunoscute: 15 parlamentari (din 68) au parasit grupurile parlamentare PP-DD si partidul. Unul s-a inregimentat in PNL, 4 in PC iar 10 au creat un nou grup parlamentar, dupa o discutie cu Ponta, Dragnea, Sarbu si Zgonea. Un grup de independenti…

In tot acest timp, in care conjuratia USL-ista incerca destructurarea grupului parlamentar PP-DD si a partidului-pentru ca actiunile vizeaza si consilierii si organizatiile judetene si locale, conducerea PP-DD si Dan Diaconescu au incercat sa contracareze aceste actiuni. Zeci de sedinte. Discutii private cu fiecare parlamentar. Discutii in grup cu parlamentarii. Analize. Deplasari la sedintele organizatilor judetene. Promovarea parlamentarilor ca presedinti sau primvicepresedinti de organizatii judetene. Promovarea unor parlamentari in structurile centrale de conducere. S-a incercat practic promovarea fiecarui parlamentar intro pozitie de conducere la nivelul partidului,organizatilor judetene sau grupurilor parlamentare si implicarea in actiunile partidului. Din pacate tradarea nu are limite… Nu a contat nici faptul ca fiecare dintre cei plecati au fost alesi pe listele PP-DD cu sustinerea vitala a lui Dan Diaconescu, nici respectul pentru cei care i-au ales, nici respectul pentru Dan Diaconescu fara sustinerea caruia ramaneau niste anonimi care nu aveau nici posibilitatea sa… tradeze… Nu de alta dar nu aveau pe cine!

Una peste alta, in momentul in care scriu aceste randuri PP-DD are 53 de parlamentari din cei 68 pe care i-a propulsat, prin votul membrilor si simpatizantilor, in Parlamentul Romaniei. Unii colegi din conducerea PP-DD spera ca, poate,  vor exista intoarceri… Personal nu mai cred in minuni. Am discutat personal cu fiecare dintre cei care au parasit partidul… Mirosul macelariei este mult mai atractiv decat austeritatea din bancile opozitiei. Sper insa ca cei care suntem si cei care vom ramane-sunt convins ca marea majoritate din cei ramasi vor ramane- sa facem politica si sa-i facem pe cei care ne-au trimis in Parlament sa nu regrete ca au facut-o !

Pentru a reusi – sa facem politica adevarata si sa demonstram celor peste un million de romani care au votat PP-DD ca n-au gresit , ne trebuie VIZIUNE , ORGANIZARE si FERMITATE !

de  Fenechiu Daniel

 

Share Button
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.